Říjnový státní svátek Češi využívají pro podzimní dovolené, letos míří do Turecka a Francie

Říjnový prodloužený víkend využívají Čeští turisté nejčastěji k cestám do Turecka a poznávacím pobytům do francouzské metropole. Obě destinace tvoří shodně 17 % z celkové poptávky po zájezdech na období 22. až 28. října 2014. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovní agentury Invia, která je největším on-line prodejcem zájezdů na českém trhu. Za své dovolené v tomto termínu utrácejí turisté v průměru 12 027 Kč na osobu.
Státní svátek 28. října připadá letos na úterý, což lidé hojně využívají a odjíždějí na prodloužené víkendy do zahraničí. Řada Čechů svou podzimní dovolenou v letošním roce odložila právě až na konec října, protože zářijový státní svátek tentokrát připadl na neděli. V říjnovém termínu navíc probíhají školní podzimní prázdniny, turisté proto toto období využívají k trávení rodinné dovolené.
Na konci října čeští turisté s oblibou cestují za sluncem a koupáním, z přímořských destinací je nejoblíbenější Egypt, který tvoří 12 % z poptávky. Cestovatelé na prodloužený říjnový víkend vyrážejí za mořem také do Tuniska, Řecka a na Kapverdské ostrovy. Výjimkou nejsou ani cesty do vzdálenějších zemí, jako jsou SAE, Kuba, Maledivy či Dominikánská republika. Oblíbené jsou rovněž pobyty v maďarských termálních lázních, které vyhledává 11 % klientů cestovní agentury Invia.
 
Michal Tůma
marketingový ředitel cestovní agentury INVIA

Celý článek: Říjnový státní svátek Češi využívají pro podzimní dovolené, letos míří do Turecka a Francie

cianews.cz

Publikováno: 24.10.2014