Rozlouskněte vztah na Valentýna: 5 tipů na nejzajímavější místa, kde se zasnoubit nebo rozejít

Víte, kdo jako první slavil Valentýna v Československu? Byla to manželka prezidenta Masaryka, Američanka Charlotta, protože se nechtěla oblíbeného svátku vzdát ani mimo svou vlast. Jenže válka a komunismus její nové tradici moc nepřály. Valentýn si k nám tak znovu hledá cestu, a to už nikoli jako kýčovitý den plný srdíček, ale jako období, kdy milenci dělají důležitá rozhodnutí o své budoucnosti. A překvapivě často to nebývají žádosti o ruku, ale i rozchody. Ať už se chcete s partnerem zasnoubit, nebo se s ním konečně rozejít, můžete si to užít. Vybrali jsme ta nejvhodnější místa po celém světě, kde udělat ten důležitý krok dál nebo zpět ve vašem vztahu.

Tip: Chcete o ruku požádat originálně? Zkuste potápění

Cairns v Austrálii je jednou z nejkrásnějších potápěčských oblastí na světě. Představte si svou lásku, jak proplouvá dokonale barevným mořským světem, narazí na zajímavou lasturu a po otevření v ní najde prstýnek. Ideální kombinace, která aspiruje na tu nejromantičtější žádost o ruku všech dob. „Cairns je důležitým vstupním bodem k potápění ve vodách Velkého korálového útesu, který je tím největším na světě a je chráněný UNESCEM,“ říká Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která je největší internetovou cestovní agenturou v České republice a letecké zájezdy do Cairns v době Valentýna prodává. Ve společnosti nejvzácnějších světových korálů tak budou mít vaše zásnuby opravdu váhu. „Únor je navíc pro Australany letním měsícem, a protože Cairns také bývá nazýváno branou tropického australského severu, mohou cestovatelé rozhodně zapomenout na českou zimu,“ podotýká Michal Tůma. Průměrné teploty tam v těchto dnech přesahují 30 stupňů Celsia.

...


Tip: V Jižní Koreji si na své přijdou zamilovaní i opuštění

V Jižní Koreji je Valentýn poměrně novým svátkem, i tak už tu ale má svou každoroční tradici. Na rozdíl od zbytku světa se tu slaví hned třikrát. „Čtrnáctý únor je tu vždy v režii žen. Právě ty totiž v tento den dávají svým milým dárky v podobě sladkostí nebo květin. Muži se pak mohou vyjádřit o měsíc později, tedy 14. března, na takzvaný White Day, Bílý den, kdy naopak oni musejí svou něžnější polovičku zahrnout dárečky,“ představuje jihokorejské oslavy Michal Tůma z cestovní agentury Invia. Třetí fází je takzvaný Black Day, neboli Černý den, 14. dubna, kdy naopak všichni nezadaní zajídají svou samotu různými černými japonskými pokrmy: „Typické je například takzvané Jajangmyeon, což jsou nudle s černou sójovou pastou, nebo nudle s pastou z černých fazolí.“ Nemusíte tedy na dovolenou nutně vycestovat už teď. Objednejte si letenky klidně s předstihem na březen, pokud chcete ve svém vztahu pokračovat, nebo na duben, jestli se rozejdete a budete chtít za nevydařeným partnerstvím udělat černou tečku.

 

Celý článek: Rozlouskněte vztah na Valentýna: 5 tipů na nejzajímavější místa, kde se zasnoubit nebo rozejít

best4man.cz

Publikováno: 10.02.2015