Čeští turisté a velikonoční dovolené? Největší zájem je o eurovíkendy v Paříži

Čeští turisté již začali plánovat velikonoční dovolené. Na tyto svátky je největší zájem o eurovíkendy v Paříži. Zájezdy do francouzské metropole tvoří až pětinu z celkové poptávky u cestovní agentury Invia.

Češi Velikonoce s oblibou tráví také v exotických destinacích. V letošním roce jsou nejpopulárnější pobyty v letoviscích Marsa Alam a Hurghada, které tvoří 7 %, respektive 4 % z poptávky.

V tomto roce zároveň roste poptávka po relaxačních dovolených v termálních lázních. Průměrně utrácejí Češi za velikonoční pobyty 9 813 korun, to je o 773 korun více než v loňském roce.

Poptávka po velikonočních dovolených je letos rozmanitější. „Obecně dávají Češi přednost poznávacím zájezdům na prodloužený víkend. Přestože v téhle kategorii dlouhodobě vede Paříž, v letošním roce registrujeme zvýšený zájem o výlety do Budapešti, Barcelony, Istanbulu či Florencie.

Na začátku dubna mají lidé taktéž zájem si letos naposledy zalyžovat. Zájem je především o lyžování na ledovcích, kde jsou jisté dobré sněhové podmínky! Češi tedy volí rakouský Kaprun nebo francouzský Risoul,“ uvedl Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia.

5 nejoblíbenějších velikonočních destinací

Destinace

Podíl na prodeji 2015

Podíl na prodeji 2014

Paříž

20 %

26 %

Marsa Alam

7 %

12 %

Termální lázně

5,5 %

4 %

Hurghada

4 %

7,5 %

Budapešť

3 %

2,5 %

 

Celý článek: Čeští turisté a velikonoční dovolené? Největší zájem je o eurovíkendy v Paříži

regionycr.cz

Publikováno: 29.03.2015