Velký manuál pro cestování s dětmi: Jak vše naplánovat a nic nezapomenout

Přestože se může zdát, že cestování s dětmi je komplikované, mnohdy dokonce nereálné, opak je pravdou. Jen je třeba se na cesty připravit zavčas a myslet o pár kroků napřed.

S přípravami začněte brzy

Přípravy začínají už v momentě, kdy se rozhodnete, že se s dětmi chcete vydat na cesty. Samozřejmě můžete prvně koupit výhodné letenky, a pak až řešit zbytek, ale tento krok je hodný již opravdového mistra. Pokud s dětmi teprve začínáte cestovat, doporučujeme pečlivě promyslet podobu dovolené, tedy destinaci, ubytování, druh dopravy a stravy. „Při výběru vhodné destinace byste měli zvážit několik věcí. V první řadě jde o délku cesty. S malými dětmi není vhodné absolvovat dlouhé lety či několika hodinovou jízdu autem. Také si zjistěte, jaká je délka transportu z letiště do hotelu,“ radí Michal Tůma, marketingový ředitel společnosti Invia, která je největším internetovým prodejcem zájezdů v České republice. „Při volbě dovolené myslete také na možnost vyžití pro děti. Pokud míříte k moři, pak volte raději lokality s písčitými plážemi a mírným přístupem k moři,“ doplnil Tůma s tím, že vhodná jsou například přímořská letoviska v Řecku, Itálii, Španělsku či Bulharsku. Výhodou pro děti je například přítomnost hřiště, aquaparku či jiných atrakcí. Okolí zvolené lokality by navíc mělo nabízet zajímavá místa pro kratší výlety.

...

Pokud poletíte, vezměte si základní věci raději do tašky k sobě pro případ, že by se vám ostatní zavazadla ztratila. „V příruční tašce je dobré mít veškeré potřebné doklady. Především myslete na to, že svůj pas musí mít již každé dítě. Dále pak mějte u sebe peněženku, letenku či jízdenku, telefon i s nabíječkou, léky, náplasti. Pokud je potřeba, tak i mezinárodní adaptér. Po ruce mějte také hračku, bez které dítě neusne,“ vyjmenoval nezbytnosti Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí pobyty od 300 renomovaných cestovních kanceláří. Do tašky, kterou budete mít po ruce, zabalte také věci, které vám pomohou děti zabavit. Připravte si například brožované knihy, barevné pastelky, omalovánky, karetní hry a jiné cestovní hry. Pro jistotu je dobré vzít pro všechny náhradní oblečení na jeden den, pyžama, zubní kartáčky, pastu a pro děti i lehkou deku.

 

Celý článek: Velký manuál pro cestování s dětmi: Jak vše naplánovat a nic nezapomenout

accka.cz

Publikováno: 21.04.2015