Na léto 2015 se zdvojnásobil zájem o dovolenou v Egyptě, Češi míří i do Albánie

Aktuální poptávce po first minute zájezdech na léto 2015 vévodí Řecko, které tvoří 28 % z celkového prodeje pobytů u cestovní agentura Invia. Druhou nejoblíbenější destinací je Turecko s 12,5% podílem na prodeji a třetí příčku zaujímá Chorvatsko, kam míří 11 % klientů cestovní agentury Invia.

Češi v tuto chvíli za dovolenou na letošní léto utrácejí v průměru 12 856 Kč na osobu, což je o 426 Kč více než v loňském roce. Například pobyty do Řecka vyjdou v průměru na 14 367 Kč, do Turecka 16 269 Kč, do Chorvatska pak činí průměrná cena prodaného zájezdu 8 131 Kč na osobu.

Cestovní agentura Invia registruje meziroční nárůst prodeje first minute zájezdů o 51 %. Turisté si nákup dovolené v předstihu oblíbili pro vysoké slevy oproti katalogovým cenám, možnost výběru z široké nabídky lokalit a hotelů, ale také pro zajímavé bonusy.

Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia:
V letošním roce oproti loňsku u českých turistů výrazně narůstá poptávka po zájezdech do Egypta, zájem se dokonce více než zdvojnásobil. Zvyšuje se rovněž chuť Čechů trávit dovolenou na Kanárských i Kapverdských ostrovech. Tam turisté míří kvůli stálému počasí a vysoké kvalitě služeb. Dále Čechy stále více láká cestování do dosud opomíjené Albánie. Poptávka po dovolené v této zemi vzrostla dokonce trojnásobně. Z netradičních destinací roste zájem o pobyty v Jižní Americe, čeští turisté se vydávají například do Peru nebo Bolívie.“

 

Celý článek: Na léto 2015 se zdvojnásobil zájem o dovolenou v Egyptě, Češi míří i do Albánie

cianews.cz

Publikováno: 06.05.2015