Zájezdů na poslední chvíli je dost. Češi za dovolenou utratí 13 tisíc

Zhruba polovina Čechů, kteří se chystají na dovolenou, spoléhá, že nakoupí na poslední chvíli. Takzvaných „lastů“ je zatím dost, v některých případech je ale nabídka chudší. Nejvíce se vyprodávají rodinné hotely.

Zájezdy do Španělska a jeho ostrovy, zejména pak Kanárské, jsou na léto již téměř vyprodané,“ popsal Michal Tůma z největšího on-line prodejce dovolených Invia.cz, který nabízí pobyty od tří stovek cestovních kanceláří.

V nejexponovanějším období se dvěma svátky od 1. do 15. července je v nabídce jen deset termínů na Kanárské ostrovy a zhruba devět set pro Španělsko. V dalších častých destinacích jako je Řecko, Bulharsko nebo Tunisko, mohou lidé vybírat z několika tisíc termínů pobytů se slevou.

O něco těžší hledání můžou mít rodiny s dětmi. Rodinné pokoje totiž mizí z nabídek rychleji. To je případ zejména Řecka, Chorvatska a Itálie, ale také zájezdů s vlastní dopravou do Chorvatska.

Nabídka dovolených se slevou na druhou polovinu července a na srpen je však stále bohatá.

...

Podle Invia.cz čeští turisté letos investují do letních pobytů v průměru 12 642 Kč na osobu, což je o 747 korun více než loni. Zájem mají především o Řecko, kam míří 27 procent cestovatelů. Za dovolenou v Řecku průměrně utrácejí 14 071 korun na osobu.

 

Celý článek: Zájezdů na poslední chvíli je dost. Češi za dovolenou utratí 13 tisíc

idnes.cz

Publikováno: 18.06.2015