Last Minute dovolená: Tipy co si sbalit do kufru na poslední chvíli

Dovolené v režimu Last Minute jsou stále oblíbené. Dokazují to statistiky Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, podle nichž se v loňské sezóně touto formou uskutečnilo více než 40 % zájezdů. A protože je léto v plném proudu, Last Minute nabídky vyhlíží stále více lidí. Jedinou nevýhodou je zkrácený čas do odjezdu, mnohdy je třeba vyrazit už druhý den. Času na balení kufrů tedy moc nezbývá. Víte, jak si sbalit během krátké chvíle, a které nezbytné vybavení nenechat doma, vydáte-li se k moři, do hor nebo na kolo?

1. Odpočinkový pobyt u moře

Nejoblíbenější přímořskou destinací, kde lidé chtějí trávit letní dovolenou, jsou již tradičně řecké ostrovy„Ty tvoří 27 % z celkové poptávky. Letos ale významně narostl také zájem o zájezdy do Turecka, jichž se prodalo zhruba 12 %. Populární jsou i turistické lokality v ChorvatskuItáliiBulharsku nebo ve Španělsku,“ říká Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia

...

2. Turistický pobyt v horách

...

Chybět by neměla ani dostatečně vybavená lékárnička. „Vysokohorští turisté se ze svých výletů často vrací s všemožnými odřeninami a pohmožděninami, vyvrtnutým kotníkem nebo ramenem, zlomenými končetinami nebo s alergickými reakcemi na kousnutí hmyzem. Kromě prostředků první pomoci by proto turisté neměli podceňovat ani sjednání vhodného cestovního pojištění, které pokryje nároky zvýšeného rizika úrazu,“ doporučuje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia. Velká je taktéž pravděpodobnost, že při cestách horami zabloudíte. Pro tento případ si s sebou zabalte dostatek pití a jídla, které se nezkazí.

 

Celý článek: Last Minute dovolená: Tipy co si sbalit do kufru na poslední chvíli

zpravodajstvi24.cz

Publikováno: 25.06.2015