Slevové servery útočí na cestovky. Nikde jinde se netočí tolik peněz

Na slevových serverech nakupují Češi už pět let. Po úvodním boomu však růst tohoto odvětví zpomaluje a počet fungujících portálů výrazně poklesl. Firmy si ale dokázaly najít lukrativní byznys. V cestování se na webu točí více peněz než v ostatních kategoriích dohromady. Firmy v něm vidí budoucnost slevového trhu.

...

Klasické cestovky se zatím nové konkurence neobávají. A to ani ty, které prodávají na internetu. Tady je mezi agenturami jedničkou Invia, jež loni prodala zájezdy za tři miliardy korun.

Obavy? Spíš o klienty

Marketingový manažer Invie Michal Tůma k tomu uvádí: „Nástup slevových serverů sledujeme s obavou, ale nikoliv o náš byznys jako spíš o klienty. V minulosti se stávalo, že nabídku tam dodávaly poměrně rizikové cestovní kanceláře, některé zkrachovaly.“

Podle něj se na slevový server obrátí CK až v případě, kdy potřebuje udělat skutečně velký výprodej. „A to není nikdy dobrý signál pro finanční zdraví CK. Slevové servery jsou velmi vhodné pro prodej ubytování mimo hlavní sezonu pro zaplnění kapacity hotelu,“ dodává Tůma.


Celý článek: Slevové servery útočí na cestovky. Nikde jinde se netočí tolik peněz

lidovky.cz

Publikováno: 06.07.2015