Cestovní kanceláře čekají silné prodeje zájezdů i v září a říjnu

Cestovní kanceláře letos čekají silné prodeje zájezdů k moři i v září a říjnu. Řada lidí totiž kvůli tropickým teplotám v Česku či problémům s bezpečností v některých středomořských destinacích své dovolené odložila. Vyplývá to z ankety mezi prodejci zájezdů.
„Září i říjen budou letos silnými měsíci, spousta lidí asi odložila svoji dovolenou, protože u nás byla vedra, a teď by si zase naopak chtěli léto prodloužit," uvedl marketingový ředitel CK Exim tours Stanislav Zíma.

...

Podle údajů cestovního portálu Invia.cz se poptávka po dovolených v září a říjnu meziročně zvýšila o 17 procent.

Češi do své podzimní dovolené investují v průměru 14.163 Kč na osobu. Nejoblíbenějšími destinacemi jsou stejně jako loni Řecko s podílem 34 procent, Turecko s 13procentním podílem a Egypt (osm procent). Proti loňsku klesl zájem v případě Tuniska, u kterého se poptávka snížila o pět procentních bodů na čtyři procenta.

„Pokud srovnáme poptávku po podzimních dovolených s prodejem dovolených v létě, je patrné, že na podzim Řecko svou vedoucí pozici ještě více upevňuje. Naopak kvůli nejistému počasí turisté v září a říjnu omezují své cesty do Chorvatska nebo Bulharska," uvedl marketingový ředitel Invia.cz Michal Tůma.

 

Celý článek: Cestovní kanceláře čekají silné prodeje zájezdů i v září a říjnu

denik.cz

Publikováno: 18.09.2015