S dětmi na lyže? 8 zásad pro spokojenou zimní dovolenou

Dovolená s dětmi na svahu má svá specifika. Přečtěte si naše tipy, jak pobyt správně vybrat a jak děti na sněhu zabavit, aby se zimní dovolená stala příjemnou tradicí.

...

3. Srub pro rodinu nestačí

Při volbě ubytování, dávejte přednost hotelům a chatám, u kterých jsou v blízkosti sjezdovky. Když vyrážíte na svah s dětmi, musíte nést velké množství vybavení. Proto oceníte, když nebudete muset zdolávat náročnou trasu. Navíc se děti běžně rychle unaví a je výhodou, když si mohou jít na chvíli odpočinout. Hlavně zapomeňte na romantické sruby, které jste měli dříve v oblibě. „Vybírejte ubytování, které nabízí dostatečné zázemí pro děti. Pokoje by měly mít vlastní sociální zařízení, dostatek prostoru na hraní a výhodou je i dětský koutek v budově,“ sdělil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším on-line prodejcem zájezdů na českém trhu. „Pokud vyrážíte na hory i s těmi nejmenšími, informujte se, zda mají v hotelu k zapůjčení dětské postýlky, židličky a další potřeby. Výbava na zimní dovolenou s rodinnou je už tak hodně rozsáhlá a vše by se vám tak do auta určitě nevešlo,“ radí Michal Tůma. Rodiny si s oblibou rezervují apartmány s kuchyňkou, mohou tak dětem snadno zajistit běžnou stravu, na kterou jsou zvyklé.

4. Zajistěte odpočinek a zábavu

Pokud vyrážíte na týdenní dovolenou, počítejte s tím, že dny na svahu budete muset proložit jinými aktivitami. Celodenní pobyty na lyžích jsou pro děti náročné. Hledejte tedy střediska, v jejichž okolí naleznete například kluziště, prostor pro sáňkování nebo jiné atrakce. Pokud se chystáte do středisek s vyšší nadmořskou výškou, zařaďte do svého programu více odpočinkových aktivit. Toto prostředí je totiž zvláště pro děti vysilující. „Rodiny s dětmi při volbě lyžařské dovolené stále častěji kladou důraz na dostupnost wellness služeb. V bazénu je totiž možné děti dobře zabavit, a navíc vhodně uvolnit svaly unavené lyžováním,“ upozornil Michal Tůma, z cestovní agentury Invia, která nabízí širokou nabídku lyžařských zájezdů.

 

Celý článek: S dětmi na lyže? 8 zásad pro spokojenou zimní dovolenou

accka.cz

Publikováno: 15.12.2015