Lidé začínají vyrážet na zimní dovolené

Cestovní kanceláře nejen z Opavska se před sklonkem loňského roku setkaly s enormním zájmem o zájezdy na vánoční trhy. V současnosti lidé vyrážejí za lyžováním směr Alpy a pomalu začínají plánovat letní dovolené.
Cestovní agentura Opava Tour letos před Vánocemi zprostředkovávala zájezdy do různých měst Evropy. "Poptávka po vánočních trzích v Krakově, Drážďanech nebo třeba Vídni byla skutečně velká. Všechno se podařilo vyprodat. Většinou šlo o jednodenní záležitosti. Lidé tam přijeli ráno a večer se zase odjíždělo. Chodilo se také po památkách, takže návštěva daného města byla spojena s prohlídkou. Mnozí zájemci si tyto zájezdy zajistili už s předstihem v průběhu podzimu," vysvětlovala majitelka Opava Tour Anna Lesáková.

Na opavské pobočce společnosti Invia si zákazníci aktuálně často objednávají zimní dovolené. "Největší zájem je o zájezdy do Alp v Rakousku a také Itálii. Někteří jezdí třeba jen na víkendy, jiní preferují delší pobyty. Větší zájem je momentálně asi o druhou zmíněnou variantu," uvedla pracovnice pobočky Invie v Opavě Pavla Zicháčková, podle níž se povedlo prodat několik desítek těchto pobytů. Celkově tři zájezdy za zimní dovolenou do Francie a v jednom případě také na Slovensko uspořádá také Layno Tour. Její spolumajitel Jan Vimmer za poslední dobu musel zodpovídat několik dotazů ohledně toho, zda se tyto zájezdy vůbec uskuteční: "Lidé reagovali na teplé počasí, které donedávna panovalo. Měli strach a doptávali se na to, jestli bude dostatek sněhu. Ten už napadl anebo má ještě padat. V tomto problém určitě nebude."

Klienti se začali zajímat také o letní dovolené. Například u Opava Tour se lidé poptávali po tzv. pobytech 50 +. "Jedná se o program pro seniory. V rámci dovolených mohou odcestovat například do Černé Hory, na Kypr a podobně. Na těchto zájezdech je o klienty skvěle postaráno. K dispozici mají například lékaře," poznamenala Anna Lesáková. Speciální nabídku na léto připravuje i Layno Tour. Kromě tradičních destinací, mezi které se řadí třeba Chorvatsko, chtějí lidé v letních měsících vyrazit i více na sever. "Pokaždé zjišťujeme, o co by naši zákazníci měli zájem, a letos by to mohl být zájezd do některé ze severských zemí Evropy. Lidé chtějí dovolenou strávit akčnějším způsobem," pokročil dále Jan Vimmer. U Invie se s předstihem zajišťovaly zájezdy především do Bulharska. "Cenově je to nejdostupnější destinace. S velkou pravděpodobnostína to má vliv také situace ve světě," doplnila Pavla Zicháčková.

 

Celý článek: Lidé začínají vyrážet na zimní dovolené

denik.cz

Publikováno: 07.01.2016