Last minute zájezdy do bezpečných zemí podražily, levné je Turecko

Obavy o bezpečnost se jasně odrážejí na prodeji zájezdů na letoštní letní sezonu. Nejvíce nabídek last-minute pobytů je do Tuniska, Egypta či Turecka, kde jsou ceny rekordně nízké. Naopak ceny last minute zájezdů do Španělska či Bulharska jsou letos ve srovnání s loňskem vyšší až o deset procent. Vyplývá to z údajů největších cestovních agentur.
...

V případě Turecka jsou ceny zájezdů na poslední chvíli naopak historicky nejnižší, meziročně až o 40 procent. Do dovolené v Turecku čeští turisté letos investují podle údajů Invia.cz v průměru 14 180 Kč na osobu, tedy o bezmála 2000 korun méně než loni.

...

Zájezdový portál Invia.cz v červnu registruje o 15 procent vyšší poptávku po last minute zájezdech ve srovnání s loňskem. „Destinace, které budou na last minutové nabídky v letošním roce primárně k dispozici, jsou Tunisko, Egypt či Turecko,“ dodal marketingový ředitel cestovní agentury Invia Michal Tůma.

Podle něj si Češi nově pořizují v rámci last minute slev i tuzemské zájezdy. Jejich prodej meziročně stoupl o 101 procent. Stejně tak se více než zdvojnásobil zájem o pobyty na Slovensku.

 

Celý článek: Last minute zájezdy do bezpečných zemí podražily, levné je Turecko

idnes.cz

Publikováno: 19.06.2016