Objevte skryté perly evropského pobřeží: Tyto plážové destinace nabízejí klid i lepší ceny

Vyrazte letos na dovolenou jinam! Trendem je momentálně cestování mimo klasické destinace a opravdové poznávání místní kultury. Evropa totiž ještě skrývá místa, která si dokázala zachovat svou původní krásu a nedotčenost. Vydejte se na neznámé pláže Řecka, Itálie či Bulharska a užijte si prázdniny plné klidu. Navíc vás dost možná celý zážitek vyjde mnohem levněji než v zavedených evropských destinacích. Cestovní kancelář Invia pro vás proto připravila seznam evropských míst, na kterých nebudete muset bojovat o výhled či lehátko.

...

Pláže na Sardinii

Ačkoliv o pláže nemají Italové nouzi, sami tvrdí, že ty sardinské jsou z celé země nejkrásnější. Bělostný písek, azurově modré nebe a čistá teplá voda. Právě proto, že Sardinie vévodí i světovým žebříčkům nejhezčích míst, není o turisty na italském ostrově nouze. Přesto jsou i zde ještě místa, kde si užijete klidu. „Na sardinský poloostrov Sinis si budete muset zajet autem. Cesty ovšem rozhodně litovat nebudete. Obzvášť, pokud si vyberete nejvzdálenější pláž Is Aruttas. Tam už totiž váží cestu jen málo lidí a budete ji tak mít z větší části pro sebe,“ dodává Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí zájezdy po Evropě i do exotických destinací celého světa. Netřeba připomínat, že kromě krásných pláží je Sardinie oblíbená i díky skvělému jídlu a vínu.

Do Portugalska se vypravte za vlnami

Pokud kromě koupání vyhledáváte u moře i adrenalin, zvolte Portugalsko. Pobřeží Algarve v jižní části poloostrova nabízí kromě více než sto padesáti pláží i vlny. To potěší především milovníky surfingu, kteří si tak mohou zajezdit a mít kus moře jen sami pro sebe. „Surfařům se bude líbit také Praia da Arrifana, kde se turisté mohou těšit na stabilní vlny a surfařské školy, ale i tradiční rybářský přístav,“ dodává Tůma z Invia.

Pláží pro všechny přepracované, romantiky a filozofy je Praia de Cacela Velha. Ta se nachází kousek od Manta Rota, nejrychleji se na ni dostanete lodí a poskytne vám ideální útočiště při odpočinku a přemítání o životě.

 

Celý článek: Objevte skryté perly evropského pobřeží: Tyto plážové destinace nabízejí klid i lepší ceny

blesk.cz

Publikováno: 05.07.2016