Očima expertů: Kam k moři? Ale bezpečně!

Turecko, Tunisko, Egypt. Dříve jedny z nejoblíbenějších cílů českých turistů. Dnes už ale kvůli bezpečnostním rizikům tolik nelákají. Kam se místo nich vypravit k moři?

...

Michal Tůma
marketingový ředitel cestovní agentury Invia

Letos se čeští turisté víc přiklánějí k tradičním evropským zemím. Registrujeme růst poptávky u Bulharska či Španělska, o víc než 60 procent. Právě u těchto destinací lze očekávat, že se stanou oblíbeným cílem turistů i pro příští sezóny. Bulharsko i Španělsko jsou díky krátké době letu velice oblíbené i u rodin s dětmi. Například zájem o pobyty na Kanárských ostrovech se oproti loňskému roku zdvojnásobil.

Češi pak stále častěji objevují také méně tradiční destinace. U pobytů na Mauritiu se poptávka zvýšila o 79 procent, v případě Madeiry o 64 procent. Stále atraktivnější jsou také Spojené arabské emiráty. Ty odborníci řadí mezi nejbezpečnější země světa s minimální kriminalitou. Dubaj představuje vysoce atraktivní exotickou destinaci s dobrou leteckou dostupností a možností dovolené v průběhu celého roku. Výhodou je stálé podnebí, krásné písčité pláže s dobrou vybaveností a možnosti výhodných nákupů. K narůstající poptávce přispívá také zrušení víz a stále klesající ceny pobytů.

 

Celý článek: Očima expertů: Kam k moři? Ale bezpečně!

penize.cz

Publikováno: 16.07.2016