Zájezdy do Turecka, Egypta i Tuniska jsou nejnižší za 10 let

Ceny zájezdů do Turecka, Egypta i Tuniska jsou nejnižší za uplynulých 10 let. Ukázaly to statistiky prodeje last minute pobytů u cestovní agentury Invia, která je největším on-line prodejcem dovolených na českém trhu.

Například průměrná cena prodaného zájezdu do Turecka aktuálně činí 13 687 Kč na osobu, což je dokonce o 3 103 Kč méně než v loňském roce. Čtyřčlenná rodina tak na svém pobytu ušetří přes 12 400 Kč. Dovolené do této destinace jsou tak historicky nejlevnější.

Za letní dovolené v Egyptě čeští turisté utráceli nejvíce v roce 2007, tedy před 10 lety. Letos Čechy vyjde dovolená v egyptských letoviscích v průměru na 13 472 Kč na osobu. To je o 2 251 Kč méně než právě před 10 lety. I pobyty do Tuniska jsou v letošní letní sezóně cenově výhodné, průměrná cena prodaných zájezdů letos vychází na 11 820 Kč na osobu. Levnější byly pouze v roce 2011.

V průběhu uplynulých 10 let se měnila i poptávka českých turistů po zmíněných destinacích. V roce 2007 byly nejžádanější dovolené do Tuniska, poptávka o zájezdy do této země byla dvojnásobná oproti Egyptu a dokonce trojnásobná oproti Turecku. Zájem o Turecko však v uplynulé dekádě strmě stoupal a v loňském roce bylo Turecko druhou nejprodávanější destinací hned po Řecku. Loni tak byla poptávka po Turecku dvakrát vyšší než v případě Egypta a dokonce třikrát vyšší než u Tuniska.

 

Celý článek: Zájezdy do Turecka, Egypta i Tuniska jsou nejnižší za 10 let

ttg.cz

Publikováno: 22.07.2016