Zlaté písky, památky UNESCO i poklidná městečka, aneb Proč vyrazit na dovolenou do Bulharska

Bulharsko je v letošní dovolenkové sezóně u českých turistů velmi populární. Mezi pět nejoblíbenějších destinací se dostalo zejména díky dobré dostupnosti, příznivým cenám a také pro svoji rozmanitost. V Bulharsku si totiž přijde na své ten, kdo hledá čisté písčité pláže, milovník památek i ten, koho láká adrenalin a noční život. Pokud tak chcete ještě toto léto vyrazit k moři, zvažte návštěvu Bulharska, last minute zájezdy jsou stále v nabídce.

Bulharsko bylo dlouhá léta synonymem levné dovolené a zároveň jedním z mála míst, kam Češi za socialismu mohli zavítat. Právě zařazení země do východního bloku ale znamenalo pro Bulharsko výrazné pozastavení ekonomického vývoje. V posledních letech se však Bulharsko dostává zpět mezi populární destinace a intenzivně investuje do cestovního ruchu. Svědčí o tom i každoroční nárůst českých turistů, kteří pro svoji dovolenou zvolí právě jedno z letovisek u Černého moře. „Letos v červnu se například pro dovolenou v Bulharsku rozhodlo 2611 našich zákazníků, což je téměř o 28 % víc než v loňském roce. Do Bulharska jezdí lidé, kteří hledají levnou dovolenou ale i ti, kteří vyžadují all inclusive služby, bulharská letoviska totiž nabízí i čtyř a pětihvězdičkové hotely s vysokou úrovní služeb,“ vysvětlil Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším on-line prodejcem zájezdů na českém trhu.

...

V Primorsku se vám po domově stýskat nebude

Primorsko není největší ani nejmodernější bulharské letovisko, svou domácí atmosférou ale každoročně láká tisíce českých turistů. „Primorsko je poměrně nové turistické letovisko, rozvíjet se začalo teprve před 30 lety, dnes už ale nabízí plnohodnotné služby a je mezi českými turisty velmi oblíbené. Většinou se zde proto domluvíte česky v obchodech i restauracích. Primorsko je tak ideální pro turisty, kteří se obávají komunikace v cizím jazyce,“ uvedl Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí last minute pobyty do Primorska i dalších bulharských letovisek. Přestože se ale Primorsko stále rozvijí, okolní příroda zůstala nepoznamenaná. Navštívit tak můžete chráněnou přírodní rezervaci Perla, která zaujme písečnými dunami, v nedaleké říční přírodní rezervaci Ropotamo zase můžete obdivovat vodní ptactvo a rostliny.

Tip na dovolenou:
Perla Plaza ***, All Inclusive, letecky, od 14 990 Kč, více zde

 

Celý článek: Zlaté písky, památky UNESCO i poklidná městečka, aneb Proč vyrazit na dovolenou do Bulharska

zpravodajstvi24.cz

Publikováno: 20.07.2016