Ačkoliv doba letních dovolených ještě neskončila, Češi už vybírají, kam vyrazí v zimě na hory

Desítky tisíc Čechů už mají naplánovanou zimní dovolenou na horách v cizině. Podle Asociace cestovních kanceláří se oproti loňsku zvedl prodej zájezdů v září až o sedm procent. Lidi lákají hlavně slevy, které cestovní agentury v předstihu nabízejí. Patří mezi ně třeba skipas v ceně zájezdu, levnější ubytování nebo lyžařská škola pro děti zdarma.

...

Podle Jana Papeže si v předstihu lyžařskou dovolenou vybírají hlavně lidé, kteří touží po širší nabídce. Jde zpravidla o rodiny s dětmi.

To potvrzuje i Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury INVIA, která prodává zájezdy 300 cestovních kanceláří:

„Brzký nákup dovolené si vysvětluji hlavně šíří nabídky, kterou oceňují zejména klienti, kteří cestují s dětmi. Právě z toho důvodu, že pokojů, které umožňují dvě přistýlky pro děti, není příliš mnoho.“

Na zimní dovolenou do zahraničí vyráží podle údajů Asociace cestovních kanceláří každým rokem až 350 tisíc Čechů. Mezi nejžádanější hotely a penziony patří ty přímo na sjezdovkách a navíc s bazény.

Takové zájezdy bývají zarezervované i rok dopředu. Podobné je to i s cestami do exotických míst přes vánoční svátky a oslavy Nového roku.

 

Celý článek: Ačkoliv doba letních dovolených ještě neskončila, Češi už vybírají, kam vyrazí v zimě na hory

rozhlas.cz

Publikováno: 04.09.2016