Moře a cestování si užijete i na podzim

Hlavní dovolenková sezóna letošního roku je u konce. Ani nástup podzimu a postupné ochlazování v tuzemsku ale neznamená, že nemůžete vyjet k moři. Podzim přeje především výletům do exotických destinací. Ty nabízejí teplé počasí i všechny potřebné služby i mimo hlavní sezonu. Přinášíme tipy na několik destinací, které jsou letos na podzim nejvíc v kurzu. Vyrazit můžete za odpočinkem, potápěním, nákupy i poznáváním nových kultur.

...

Spojené arabské emiráty nabízí vše, co exotická dovolená nabízet má. V zemi najdete teplé moře, hotely různých kategorií i bohatý noční život. Stále oblíbenější dovolenková destinace ale nadchne také milovníky nákupů. V Dubaji například najdete největší zlatý trh na světě, kde se dá výhodně sehnat zlato, perly i drahé kameny nejrůznějších druhů. Na trzích ve městě Sharjah zase seženete nádherné látky s orientálními vzory. Na své si ale přijdou i fanoušci elektrotechniky. Dubaj je totiž velmi pokrokové město, k dostání tu jsou nejnovější hity ze světa mobilních technologií. Dovolená do meky nákupů je navíc letos levnější než kdy jindy „Průměrné ceny prodaných zájezdů jsou v letošní sezóně meziročně levnější dokonce o 6 260 Kč na jednu osobu. Rodinná dovolená ve Spojených arabských emirátech tak vyjde i o několik desítek tisíc levněji než v předchozích letech,“ upozornil Michal Tůma (CA Invia).

Pokud milujete šnorchlování a potápění, zvolte si pro svoji dovolenou některý z ostrovů v Indickém oceánu. Velmi populární jsou například Maledivy, ostrovní stát Mauricius nebo Srí Lanka, která se nachází v jihovýchodní Asii. Všechny tyto ostrovy nabízí tu pravou exotiku v podobě panensky čistých pláží, jedinečné fauny a flory a v neposlední řadě také klid a romantiku. Oceán navíc obývá celá řada barevný ryb a mořských živočichů, které můžete během potápění pozorovat. Jak říká Michal Tůma, i amatéři si na ostrovech mohou potápění užít. Na plážích je možno využít služeb profesionálních potápěčů a nejrůznějších kurzů. Také při šnorchlování se ale nabízí jedinečný pohled na podmořský život.

 

Celý článek: Moře a cestování si užijete i na podzim

fiftyfifty.cz

Publikováno: 19.09.2016