Rockaway a CEFC expandují na německý trh cestovního ruchu

Praha - Investiční skupina Rockaway a čínská společnost CEFC koupily největší německou on-line cestovní agenturu AIDU (Ab-in-den-Urlaub.de) a přední letenkový portál Fluege.de. Roční obrat obou firem dosahuje 924 milionů eur (asi 25 mld. Kč). Cenu transakce firmy neuvedly. Společnosti o tom informovaly ČTK. Skupina již vlastní agenturu Invia.cz.

"Díky tomu, že Invia i AIDU mají stejný byznys model, se můžeme zaměřit na vzájemnou synergii portálů a vytvořit platformu on-line služeb na poli cestovního ruchu, která cílí na trh o velikosti 140 milionů obyvatel, zahrnující i Německo a další evropské země," uvedl investiční partner Rockaway Jaroslaw Czernek. Společnosti touto akvizicí navíc dělají podle něj první krok do západní Evropy.

...

Z transakce má mít prospěch i Invia.cz, která působí na českém, slovenském, polském a maďarském trhu. Klientům portálu má obchod přinést významné rozšíření nabídky o nové služby, například o moderní systém dynamického balíčkování zájezdů, kde si klient sám sestavuje dovolenou. "Díky tak vysokému počtu dodavatelů budou mít naši klienti nejširší výběr s možností sestavit si vlastní zájezd za nejlepší cenu," dodal šéf Invie Michal Drozd.

CEFC v listopadu uvedla, že získaný většinový podíl v Invia.cz stoupl na 75 procent. Podle údajů v obchodním rejstříku je ale vlastníkem Invia.cz prostřednictvím řetězce firem Rockaway Travel SE, European Bridge Travel a Rockaway Capital SE podnikatel Jakub Havrlant ze skupiny Rockaway.

Celý článek: Rockaway a CEFC expandují na německý trh cestovního ruchu

denik.cz

Publikováno: 23.12.2016