Dovolená podle koníčků. Vyberou si dobrodruzi, rodiny s dětmi i milovníci adrenalinu

...

Vybrat dovolenou může být někdy pořádný oříšek, obzvlášť pokud jste aktivnější a ležení na pláži vás po chvíli přestává bavit. Stejný problém může nastat, když máte děti, které potřebujete zabavit. Chcete-li, aby vás dovolená opravdu bavila, spojte ji se svým koníčkem. Milujete rybaření, jízdu na koni, nebo se vaší oblíbenou rodinnou aktivitou stal geocaching? Ani na dovolené se svých aktivit nemusíte vzdávat. V následujícím článku vám přinášíme několik tipů, jak spojit cestování se zajímavými činnostmi.

...

Dovolenou v sedle si užijete v Řecku, dobrodruzi ocení Island

Prohlédnout si krajinu ze sedla koně patří k jedněm z nejkrásnějších zážitků. Projížďky podél pláží mohou být romantickým zpestřením dovolené pro páry. Koně se ale těší velké oblibě i u dětí, které se na dovolené mohou nejen projet, ale i si vyzkoušet, co vše péče o tato zvířata obnáší. Krásnou dovolenou u moře spojenou s koňmi lze zažít v Řecku, kde působí spousta místních jezdeckých oddílů. Projížďky jsou v nabídce například v letovisku Faliraki na ostrově Rhodos, ale i na dalších řeckých ostrovech, jako jsou Zakynthos, Kréta nebo Chalkidiki.

Netoužíte-li po klasické dovolené u moře, dobrodružné cestování v sedle koně může nabídnout také země sopek, gejzírů a panenské přírody – Island. Místní farmy umožňují projížďky pro začátečníky i zkušené jezdce. Kratší vyjížďky, které trvají kolem dvou hodin, nabízí například farma Laxnes poblíž hlavního města Reykjavíku. Na Jižním Islandu se putování na koních věnuje například farma Leirubakki, kde můžete využít delších, třeba i celodenních tras. Zajímavostí je, že islandští koně nejsou příliš vysocí, dosahují maximální výšky 135 cm, přesto jsou stavění na nošení dospělého člověka.

Nikos Apartments Clever, 8 dní, bez stravy, letecky, od 10 790 Kč, více zde

...

Geocaching – Jeďte lovit poklady na Korsiku

Geocaching získává v tuzemsku i v celém světě v posledních letech na popularitě. Při moderní honbě za pokladem hledají nadšenci ukryté schránky (kešky), objevují nová místa a sdílí své zážitky s ostatními. Tento koníček je skvělý zejména proto, že si jej můžete přizpůsobit na míru své fyzické zdatnosti. Jednotlivé kešky jsou označeny úrovní obtížnosti, a tak může být jejich hledání zpestřením nenáročných procházek, součástí turistiky, ale i dobrodružstvím, které vás dovede třeba až k potápění se mezi medúzami. Geocaching je skvělý způsob, jak dát svému cestování nový cíl. Kešky totiž najdete téměř všude po světě. Mezi nejkrásnější místa, kde je hledat, patří například největší solná pláž na světě Salar de Uyuni v Bolívii, skalní město Petra v Jordánsku nebo zmiňované Palauské jezero medúz na ostrově Eil Malk. Pro méně náročné cestovatele se nabízí například Berlín, kde jeden z nejznámějších pokladů najdete v Legolandu. Kešky se dají hledat v téměř každém větším evropském městě, tak na to myslete při dalších návštěvách.

Cestovním tipem pro zkušenější fanoušky geocachingu je Slovinsko, kde se obrovské množství pokladů nachází v překrásné horské krajině. Můžete hledat například u známé Škocjanské jeskyně nebo u vodopádů Savica. Ukryty jsou ale i kolem hlavních větších měst, jako jsou Maribor a Lublaň. „Pokud se turisté nechtějí vzdát dovolené u moře, ideální destinací pro geocaching je ostrov Korsika. Za návštěvu stojí například méně známý poloostrov Capo Rosso s červenými skalnatými útesy a překrásnými výhledy. Zde lze spojit hledání s návštěvou skal Calanche a koupáním se na blízkých písečných plážích,“ říká Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je největším prodejcem dovolených přes internet na českém trhu.

Club Marina Viva ****, 8 dní, All Inclusive, letecky, od 24 921 Kč, více zde

...

Golf už dávno není sportem pro bohaté, zkuste Španělsko nebo Madeiru

Golf byl v minulosti prezentován jako sport pro vyšší třídu nebo zábava pro bohaté penzisty. Dávno tomu tak není a golf je v současnosti jedním z nejoblíbenějších sportů na světě. Je na něm skvělé to, že si ho mohou lidé užít sami, ve skupinkách, jako odpočinek i jako sportovní klání pro celou rodinu s dětmi i prarodiči. „Skvělou destinací pro golfisty je Španělsko, ideálně jižní město Marbella, odkud je to kousek k jednomu z nejhezčích hřišť, Santa Clara. Podobně je na tom i portugalská Madeira, kde najdete pro golfisty jako stvořený Club de Golf Santo da Serra. Jezírka, krásný trávník a doplňkové služby v podobě půjčovny vozíků jsou samozřejmostí,“ dodává Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, jež nabízí zájezdy do vybraných rezortů disponujících golfovými hřišti. Bližší zahraniční hřiště nabízí například Rakousko, za zmínku stojí především proslulé golfové hřiště Mittersill-Stuhlfelden. Můžete tady propojit aktivní dovolenou v Alpách se svou vášní pro golf. Luxusní golfovou destinací v opravdu exotickém prostředí jsou Spojené arabské emiráty, známá hřiště jsou například Al Hamra Golf Club či Tower Links Golf Club.

Marbella Playa ****, 8 dní, All Inclusive, letecky, od 25 301 Kč, více zde

...

cestujnadovolenou.cz

Publikováno: 19.07.2017