Cestování není nuda aneb 15 neuvěřitelných dotazů při prodeji dovolených

 

Na dovolenou vyrážíme za odpočinkem a pro získání neuvěřitelných zážitků. Ty ale zažívají i samotní prodejci zájezdů. V období Vánoc jsme připravili 15 humorných dotazů klientů cestovní agentury Invia, které vás zaručeně pobaví.

1. Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, kolik plechovek piva si můžu vzít s sebou do příručního zavazadla na palubu?

2. Prosím o potvrzení, zda platí tyto termíny odletů: 11. září a zpátky na pátek 13. Můžete mi, prosím, pro jistotu zařídit místa v letadle přímo u východu, kdyby něco?!

3. Prosím o rezervaci pobytu v Paříži. Zašlete mi nabídky zájezdů, nejlépe s ubytováním v hotelu Sacré Coeur. Na pohled mne zaujal.

4. Dobrý den. Prosím, můžete nám zajistit odlet i z kteréhokoliv jiného města v Moravskoslezském kraji?

5. Prosím, můžete nám poslat e-mail s pokyny k odletu znovu? Manželka totiž byla minulý týden v zahraničí, proto jí e-mail nemohl přijít.

 

Haló, tady Invia aneb Nečekané telefonické požadavky

6. Můžete mi, prosím, pomoci najít spoj do Osla? Volám, protože nemám email a ani ho neumím používat. Zároveň si nemůžu letenku rezervovat online, protože se bojím, abych něco nepopletla. Ještě sice neznám termín, ale potřebuji letět přímo. Bojím se totiž letět s přestupem, protože se nedomluvím. Samozřejmě nechci letět z Vídně, protože nevím, jak bych se tam dostala. Chci tedy lety pouze z Prahy, protože tam snad trefím. (Telefonický dotaz, tazatelka je ročník 1984.)

7.Klient: Dobrý den, já jsem včera omylem špatně nahlásil jméno sestry. Ona se totiž vdala a už se nejmenuje Novotná, ale Dvořáková.

Operátor: Jména bez problémů změníme. Má vaše sestra ještě občanku na rodné příjmení? Bude moci na ni letět?

Klient: Nemá, ona se vdávala před pětadvaceti lety.

(Telefonický rozhovor)

8. Klient: Dobrý den, rádi bychom využili slevu na dítě. Složení osob bude 2 dospělí a 1 dítě.

Operátor: Samozřejmě. A jak staré je vaše dítě?

Klient: Je mu 24 let.

(Telefonický rozhovor)

9.Klient: Dobrý den, prosím, můžete mi e-mailem zaslat nabídku pobytů u moře? Podmínkou je ubytování přímo na pláži s all inclusive a v pokoji s výhledem na Eiffelovu věž.

Operátor: Velice rádi vám zašleme nabídku all inclusive zájezdů v hotelech přímo na pláži. Bohužel vyhlídku na Eiffelovu věž není možné zajistit, protože se nachází dvě stovky kilometrů od nejbližšího pobřeží.

Klient: V tom případě se obrátím na konkurenční cestovní kancelář. Věřím, že mému požadavku vyhoví. Známá byla takto ubytovaná v minulém roce a byla velice spokojená.

(Telefonický rozhovor)

 

Dovolená s manželkou jen na vlastní riziko

10. Dobrý den, rád bych objednal pobyt v Thajsku pro dvě osoby, pro manželku rezervujte, prosím, jen jednosměrnou letenku. Děkuji!

11. O letenky v první třídě nemáme zájem. Vzhledem k tomu, že je rozdíl v ceně asi 20 tisíc korun, tak tam budou asi letušky nahoře bez. A to by manželka nezkousla.

12.Reakce v dotazníku spokojenosti s dovolenou: „Vše bylo OK, kazila to jen skutečnost, že jsem tam byl s manželkou!“

 

Reklamace? Jedině s pádným důkazem!

13. S čistotou v hotelu jsme nebyli spokojeni. Máme k dispozici švába, kterého jsme chytili do krabičky od sirek. Můžeme ho zanést na pobočku jako důkaz.

14. Hotel stál přímo u hlavní třídy a kvůli hluku z aut nebylo možné usnout. Jako doklad vysokého dopravního provozu přikládám statistiku průjezdu automobilů. V časovém rozmezí 5 hodin (od 12:00 do 5:00) projelo kolem hotelu 433 automobilů.

15. Požaduji náhradu za ukradené brýle. Jako důkaz krádeže vám zasílám své fotografie z pobytu. Na první fotografii jsem ještě s brýlemi, na druhé fotce mi již chybí!

Publikováno: 19.12.2013