Spojené arabské emiráty jsou víc než Dubaj. Češi objevují i další lokality

Praha, 2. května 2017


Jednou z nejvíc trendy destinací pro rok 2017 jsou Spojené arabské emiráty. Podle údajů cestovní agentury Invia mají Češi několikanásobně vyšší zájem o cestování do této země než v loňském roce. Objevují navíc i nové lokality. Zájem o emirát Ras al-Khaimah je oproti loňsku letos trojnásobný, stále populárnější je ale i Fujairach.


Zájem o dovolené ve Spojených arabských emirátech dlouhodobě výrazně roste. Češi oceňují zejména stabilní teplé počasí a ideální podmínky pro koupání. „Spojené arabské emiráty jsou pro Čechy atraktivní exotickou destinací po celý rok. Vyhledávají je tak nejen v zimě a na jaře, ale zájem registrujeme i v případě letních dovolených. First Minute zájezdy do této destinace letos oproti loňskému roku nakoupilo více než dvojnásobek turistů,“ uvádí Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je jedničkou na českém trhu v oblasti prodeje dovolené přes internet.
Zvýšený zájem turistů se dle statistiky cestovní agentury Invia projevuje napříč všemi emiráty. Zatímco v minulosti cestovali čeští turisté výhradně do Dubaje, dnes objevují i další lokality. „Stále více turistů cestuje do Spojených arabských emirátů opakovaně. Proto chtějí objevovat i nové kouty této země a cestují kromě Dubaje i do dalších emirátů,“ vysvětluje Michal Tůma z cestovní agentury Invia. Emirát Ras al-Khaimah tak například letos volilo třikrát více turistů než v loňském roce. Poptávka po zájezdech do této oblasti tvoří dokonce 58% podíl na prodeji First Minute zájezdů do SAE. Zájezdy do Dubaje pro srovnání volí zhruba 27 % turistů. Do hledáčku cestovatelů se ale dostávají i další z emirátů. Malý emirát Fujairach ležící na úpatí pohoří Hajar například ještě před rokem zaujal jen několik jedinců. Letos ho však volilo 10 % turistů cestujících do SAE.


Zvýšený zájem Čechů o dovolenou ve Spojených arabských emirátech registrují i letecké společnosti. Ty tak neustále posilují letecké spojení do Dubaje. Společnost FlyDubai například od loňského roku létá z Prahy do Dubaje každý den, SmartWings v tomtéž roce zavedla lety z Ostravy. „Většina aerolinek soustředí i nadále své lety na dubajské letiště. Do Ras al-Khaimah je tak prozatím možné cestovat z Prahy pouze jedním přímým spojem. Spojení z Dubaje do dalších emirátů je ale dobré, cesta do Ras al-Khaimah trvá zhruba hodinu. Cestující z Prahy tak mohou být v cílové destinaci zhruba za 7 hodin,“ vysvětluje Michal Tůma z cestovní agentury Invia, jež nabízí širokou nabídku zájezdů do Spojených arabských emirátů.

Tři nejpopulárnější emiráty nabízejí luxus, přírodu i historii

Dubaj – město pokroku a výstřelků


Nejlidnatější z emirátů v SAE – Dubaj – je místem mnoha nej. Často je označována jako Perla Perského zálivu a patří mezi nejoblíbenější cíle turistů. Ti zde totiž najdou celou řadu lákadel. Mezi ta patří nejvyšší budova světa, nejluxusnější hotel nebo největší obchodní centrum. Nákupní centra v Dubaji nabízejí množství atrakcí pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci mohou obdivovat obří akvária, zabruslit si nebo si prohlédnout největší zpívající fontánu na světě. Únik před vysokými teplotami zase poskytuje nejdelší krytá sjezdovka v centru Mall of the Emirates. V pokořování rekordů navíc v Dubaji chtějí pokračovat. Do roku 2020 zde má postupně vzniknout například technologicky nejvyspělejší muzeum, samostatný party ostrov nebo safari. I přes bleskový rozvoj se zde však můžete seznámit i s tradiční kulturou a zvyky. Za návštěvu stojí místní trhy se zlatem, kořením a látkami nebo místní poušť.

Tip na dovolenou:
Rose Rayhaan By Rotana ****, letecky, 8 dní, plná penze, od 32 154 Kč, více zde


Fujairach láká na hory i potápění


Jeden z nejmenších emirátů se od Dubaje v mnohém liší. I zde sice narazíte na moderní stavby a pocítíte obrovský technologický pokrok, Fujairach však nabízí též vyžití pro milovníky historie a památek. Mezi největší zajímavosti patří místní pevnost nebo nejstarší mešita v zemi Al-Badiyah. Emirát je atraktivní i pro milovníky přírody, většina jeho plochy je totiž pokryta pohořím Hajar. Navzdory poloze emirátu zde nenajdete žádnou poušť, břehy Ománského zálivu pak mají ideální podmínky pro potápění.

Tip na dovolenou:
Fujairah Rotana Resort & Spa *****, letecky, 6 dní, all inclusive, od 21 331 Kč, více zde

Ras al-Khaimah se pyšní zelení a starobylým městem

Emirát Ras al-Khaimah je místem mnoha kontrastů. Na jedné straně se zde rozkládají krásné písčité pláže a čisté moře, na druhé straně se tyčí vysoké hory. Populární jsou zde výlety do pouště a jízda na písečných dunách, Ras al-Khaimah je ale označován rovněž za nejzelenější ze všech emirátů. Navštívit tu můžete celou řadu velmi úrodných údolí. Nespornou výhodou této oblasti jsou pak místní ceny. Hotelové komplexy nabízejí plnohodnotné služby a potřebný komfort, ubytování je však v tomto emirátu výrazně levnější než v honosné Dubaji. Mezi nejzajímavější pamětihodnosti emirátu patří nejstarší město v Perském zálivu Jazeerah-al-Hamra, které si i přes významný rozvoj SAE zachovalo svůj původní ráz. Zhruba 25 kilometrů od hlavního města poté leží populární lázeňské městečko Khatt, kde z hloubky 30 metrů vyvěrají tři horké minerální prameny. Ty pomáhají především při revmatismu a kožních potížích.

Tip na dovolenou:
Funtazie Klub Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa *****, letecky, 8 dní, all inclusive, od 25 540 Kč, více zde

O společnosti Invia.cz, a. s.
Společnost Invia.cz, a. s., je největší cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu. Zákazníkům nabízí neustále aktualizovanou nabídku katalogových i Last Minute zájezdů v přehledné, jednotné formě, čímž šetří jejich čas při plánování dovolené. Díky svým kvalitním službám má cestovní agentura Invia již více než 1 800 000 spokojených klientů. Invia navíc poskytuje unikátní pojištění Faktor 100, které chrání klienty při krachu cestovní kanceláře. Díky svým službám zajistila Invia klientům možnost nejbezpečnějšího nákupu dovolené na českém trhu.
Webové stránky www.invia.cz byly v roce 2012 vyhodnoceny jako absolutní vítěz soutěže WebTop100 v kategorii Obchod a služby a zároveň oceněny 1. místem v kategorii Cestovní ruch. V prestižní anketě TTG TravelAwards byla Invia v letech 2013 a 2014 oceněna jako nejlepší online prodejce.
Cestovní agentura je pro zákazníky dostupná nejen na internetu, ale i ve více než 100 kamenných klientských centrech ve městech po celém území České republiky. Invia má své zastoupení na Slovensku, v Polsku a Maďarsku.

Kvalitní servis společnost svým zákazníkům zaručuje prostřednictvím špičkových technologií, znalosti cestovního ruchu a moderního brněnského call centra s vysoce kvalifikovanými prodejci.

Kontakty

Michal Tůma
marketingový ředitel
Invia.cz, a.s.
tel.: +420 226 000 622
e-mail: michal.tuma@invia.cz
Senovážné Náměstí 5, 11000 Praha 1
www.invia.cz

Publikováno: 02.05.2017