Spojte letní dovolenou s návštěvou festivalu aneb 5 tipů, kam v létě za hudbou

Praha, 26. června 2017


Hudební festivaly k létu neodmyslitelně patří. Pokud už vás ale okoukané tuzemské festivaly nelákají a toužíte po novém uměleckém zážitku, vyrazte na některou ze zahraničních akcí. Za kvalitní hudbou a vystoupeními přitom nemusíte jezdit daleko. Zajímavý festival můžete dokonce navštívit i během letní dovolené u moře. Přinášíme tipy na nejzajímavější hudební a umělecké akce, které můžete letos v létě navštívit.


Budva nabízí památky i vystoupení světoznámých umělců


Starobylé městečko Budva v Černé Hoře je ideální pro cestovatele, kteří od své dovolené čekají poznání, odpočinek i zábavu. Patří totiž k nejstarším osadám v zemi a zároveň nabízí ideální podmínky pro koupání, procházky i poznávání památek. Za vidění stojí například historická část města, takzvaný „stary grad“, i citadela, která je místní dominantou. Budva je navíc proslulá svými hudebními festivaly. V červenci se tu koná například Exit Sea Dance festival, který byl vyhodnocen jako jeden z nejlepších v Evropě. Na návštěvníky, kteří se na festival zpravidla sjíždějí z celého světa, tu čeká dvacet pódií s více než pěti sty účinkujícími. Mezi největší hvězdy letošního ročníku patří žádaný britský muzikant John Newman, populární DJ FatboySlim nebo jamajský zpěvák Sean Paul. Celá akce se navíc odehrává přímo u moře. Užít si tak můžete třídenní party na pláži, kterou lemují bary, restaurace a nejrůznější stánky.

Tip na dovolenou:
Hotel Aleksandr***, all inclusive, letecky, od 19 580 Kč, více zde
Exit Sea Dance, 13. až 15. července 2017, více zde

Maďarský Sziget láká tisíce Evropanů na týdenní party

Zajímavé festivaly však můžete navštívit i kousek za hranicemi. V Maďarsku se každý srpen například koná Sziget Festival. Během něj se ostrov Óbudai na Dunaji promění na obrovský festival dobré hudby, jídla a interaktivního umění. Na programu je nespočet akrobatických, tanečních a dalších představení. Festival trvá celý týden a na své si zde přijdou zastánci různých žánrů i regionálního umění. Díky dobré dostupnosti a rozmanitému programu je navíc festival populární po celé Evropě. Mezi návštěvníky tak naleznete Francouze, Iry, Nizozemce i další hudební nadšence z celého světa, jejichž nakažlivě dobrá nálada a chuť se bavit prostoupí každý rok celé město. „Budapešť je stále populárnější i u českých turistů. Vyrážejí sem nejen na prodloužené víkendy, ale čím dál častěji i na letní dovolené. Oceňují zejména dobrou dostupnost, množství historických památek, ale i možnost návštěvy termálních lázní,“ říká Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí širokou paletu termínů i lokalit pro letní dovolené.

Tip na dovolenou:
Hotel Grandhotel Danubius Margitsziget****, polopenze, vlastní doprava, od 6385 Kč, více zde
Sziget Festival, 9. až 16. srpna 2017, více zde

Zakončení léta na Ibize

Španělsko se stále drží na horních příčkách mezi oblíbenými letními destinacemi. Španělé jsou vřelý a veselý národ a ulice se v přímořských destinacích v letních večerech hemží lidmi. Koncem srpna se vyplatí navštívit Ibizu, kde začíná éra festivalů Ibiza Closing Parties. Oslavy konce léta se konají každý den od západu slunce až po jeho východ a zase znovu. Místo je kolébkou dnešních festivalů elektronické hudby, Ibiza toho však nabízí mnohem víc než jen dobrou party. I přesto, že se jedná o jednu z nejvyhledávanějších turistických destinací v Evropě, najdete tu romantické zátoky a nádhernou přírodu. Za pozornost stojí i zdejší kulturní památky, stojí tu například jediný památník na světě, který oslavuje piráty, Obelisk korzárů. K večeru je nejlepší čas pro výlet do jeskyní Cova de Can Marca, jež jsou v letních měsících otevřené až do osmi večer.

Tip na dovolenou:
Ushuaia Ibiza Beach Hotel*****, snídaně, od 56 482 Kč, více zde
Ibiza Closing Parties, srpen až září 2017, více zde

Pevnost plná elektronické hudby i festival hardcore muziky vás čekají v Chorvatsku


Milovníci hudby mohou zažít atmosféru festivalu i během dovolené v Chorvatsku. Festival Dimensions zde v srpnu již po páté obsadí pevnost Fort Punta Christo v přístavním městě Pula. Čeká vás představení nejlepších světových hudebníků v oblasti elektronické hudby a bohatý denní i noční program, vyzkoušet je možné i množství workshopů. Zážitek umocňuje prostředí pevnosti, která je jedním ze čtyřiceti obranných zařízení z roku 1800 a podle legendy je pod ní množství neobjevených podzemních tunelů. „Přístavní město Pula je pořádáním nejrůznějších festivalů proslulé. Příznivci tvrdší muziky tak mohou v srpnu navštívit i festival zaměřený na hardcore, punk, ska, reggae a jiné undergroundové styly. Tradiční je také filmový festival nebo Mezinárodní festival alternativních divadel Pula,“ doplňuje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je jedničkou na českém trhu v oblasti prodeje dovolené přes internet.

Aparthotel Del Mar****, bez stravy, vlastní doprava, od 5 217 Kč, více zde
Dimensions Festival, 30. srpna až 3. září 2017, více zde

Nevšedním zážitkem jsou festivaly v zemích orientu

Marocké město Marrákeš je městem zábavy a své pověsti se rozhodně snaží dostát. Uprostřed saharské pouště se začátkem září koná festival Oasis s heslem „Tancuj někde jinde“. Komerční interprety však nečekejte, festival odráží jedinečnou a bohatou kulturu místa, na kterém se pořádá. Mezi kaktusy a agávemi jsou rozmístěny lenošky a polštáře, aby si každý mohl hudbu náležitě vychutnat. To pravé uvolnění zajistí jóga a masáže, stejně tak lázně, v nichž si mohou návštěvníci kdykoli během programu udělat malou pauzu. Ulice města působí tajemně a exoticky, nemusíte se však bát, že se v nich ztratíte. Všechny nakonec vedou na náměstí Djeema el Fna, které je kulturním středem celého města. Ve městě potkáte kejklíře, potulné umělce a tatérky s hennou. Večer se vyrojí stánky s jídlem a všemožné speciality se tak dají ochutnat pohodlně na jednom místě. Staré centrum nazývané medína je plné súků (trhů), z nichž každý se specializuje na něco jiného. Najdete tu vše, nač si jen vzpomenete. Od výrobců kožených brašen přes šperkaře až po stánky s tradičními medikamenty a kosmetikou.

Tip na dovolenou:
Kenzi Club Agdal Medina*****, all inclusive, letecky, od 25 668 Kč, více zde
Festival Oasis, 15. až 17. září, více zde

O společnosti Invia.cz, a. s.


Společnost Invia.cz, a. s., je největší cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu. Zákazníkům nabízí neustále aktualizovanou nabídku katalogových i Last Minute zájezdů v přehledné, jednotné formě, čímž šetří jejich čas při plánování dovolené. Díky svým kvalitním službám má cestovní agentura Invia již více než 1 800 000 spokojených klientů. Invia navíc poskytuje unikátní pojištění Faktor 100, které chrání klienty při krachu cestovní kanceláře. Díky svým službám zajistila Invia klientům možnost nejbezpečnějšího nákupu dovolené na českém trhu.
Webové stránky www.invia.cz byly v roce 2012 vyhodnoceny jako absolutní vítěz soutěže WebTop100 v kategorii Obchod a služby a zároveň oceněny 1. místem v kategorii Cestovní ruch. V prestižní anketě TTG TravelAwards byla Invia v letech 2013 a 2014 oceněna jako nejlepší online prodejce.
Cestovní agentura je pro zákazníky dostupná nejen na internetu, ale i ve více než 100 kamenných klientských centrech ve městech po celém území České republiky. Invia má své zastoupení na Slovensku, v Polsku a Maďarsku.

Kvalitní servis společnost svým zákazníkům zaručuje prostřednictvím špičkových technologií, znalosti cestovního ruchu a moderního brněnského call centra s vysoce kvalifikovanými prodejci.

Kontakty

Michal Tůma
marketingový ředitel
Invia.cz, a.s.
tel.: +420 226 000 622
e-mail: michal.tuma@invia.cz
Senovážné Náměstí 5, 11000 Praha 1
www.invia.cz

Publikováno: 26.06.2017