U Čechů v zimě vede Itálie, hledají kvalitní sjezdovky i dobré jídlo

U Čechů v zimě vede Itálie, hledají kvalitní sjezdovky i dobré jídlo

Praha, 4. prosince 2017

I letos v zimě vyrazí tisíce Čechů na hory. Zatímco lyžařské zájezdy na období vánočních svátků a Silvestra jsou z drtivé většiny vyprodané, prodej lyžařských dovolených na rok 2018 právě naplno startuje. Podle aktuálních statistik cestovní agentury Invia vede u Čechů Itálie následovaná Rakouskem. Milovníci zimních sportů pak volí osvědčená velká letoviska, která jim zaručí kvalitní sněhové podmínky a rozmanité služby.

Itálie dominuje žebříčku populárních lyžařských destinací již několik sezón po sobě. Letos se pro zimní dovolenou v této zemi rozhodlo prozatím 54 % turistů, kteří se vypraví na hory s cestovní kanceláří. Průměrná cena prodaného zájezdu do Itálie u cestovní agentury Invia činí 6 704 korun na osobu. Ani v případě nejpopulárnějších středisek se trendy příliš nemění. Celkem 15 % turistů cestujících v zimě do Itálie tak volí Val di Fiemme, 10 % vyrazí do střediska Aprica, podobně oblíbené je také Livigno. „Velká italská střediska jsou u českých turistů populární zejména rozmanitostí poskytovaných služeb. Val di Fiemme je dopravně nejdostupnějším střediskem Dolomit, jež nabízí sjezdovky různých obtížností i skvělé kulinářské speciality. Aprica je zase díky svým příznivým cenám a mírným sjezdovkám ideální pro rodiny s dětmi. Livigno pak kromě kvalitního lyžování může nabídnout též levné nákupy v bezcelní zóně,“ komentuje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, která je jedničkou v prodeji pobytů přes internet.

Levnější v průměru o 1 119 korun jsou poté zájezdy do Rakouska. Ty prozatím zvolilo 45 % turistů cestujících na hory s cestovní kanceláří. Nejčastěji vyrážejí do středisek v okolí Salzburgu nebo do obce Kaprun v okrese Zel am See, která je známým střediskem zimních sportů. Výrazně nižší zájem mají turisté o lyžování ve Francii, na české hory poté s cestovní kanceláří vyrážejí pouze výjimečně. „České hory často nemohou dopředu zaručit dobré sněhové podmínky. Turisté na ně proto vyrážejí nejčastěji po vlastní ose a pro dovolenou i konkrétní místo se rozhodují často na poslední chvíli,“ vysvětluje Michal Tůma z cestovní agentury Invia, v jejíž nabídce je přes 400 tisíc lyžařských zájezdů do nejlepších evropských středisek.

Turisté se na horách nejčastěji ubytovávají ve tříhvězdičkových hotelech. Ty volí 47 % zájemců o zimní dovolenou. Průměrná cena pobytu ve tříhvězdičkovém hotelu činí v letošní zimní sezoně 6 582 korun na osobu. 16 % Čechů poté dává přednost čtyřhvězdičkovým hotelům, dovolená v nich vyjde průměrně na 10 143 korun na osobu.

Tabulka č. 1: Nejpopulárnější lyžařské oblasti v Itálii:

Lyžařská oblast

Průměrná cena na osobu

Val di Fiemme

5 780 Kč

Aprica

7 269 Kč

Livigno

8 380 Kč

Tonale / Ponte di Legno

7 587 Kč

Marilleva / Folgarida

7 706 Kč

Tabulka č. 2: Nejpopulárnější lyžařské oblasti v Rakousku:

Lyžařská oblast

Průměrná cena na osobu

Salzburg

4 842 Kč

Kaprun / ZellamSee

5 531 Kč

Dachstein West

5 878 Kč

Schladming / Dachstein

6 700 Kč

Tyrolsko

4 337 Kč

O společnosti Invia.cz, a. s.

Společnost Invia.cz, a. s., je největší cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu. Zákazníkům nabízí neustále aktualizovanou nabídku katalogových i Last Minute zájezdů v přehledné, jednotné formě, čímž šetří jejich čas při plánování dovolené. Díky svým kvalitním službám má cestovní agentura Invia již více než 1 500 000 spokojených klientů. Invia navíc poskytuje unikátní pojištění Faktor 100, které chrání klienty při krachu cestovní kanceláře. Díky svým službám zajistila Invia klientům možnost nejbezpečnějšího nákupu dovolené na českém trhu.

Webové stránky www.invia.cz byly v roce 2012 vyhodnoceny jako absolutní vítěz soutěže WebTop100 v kategorii Obchod a služby a zároveň oceněny 1. místem v kategorii Cestovní ruch. V prestižní anketě TTG TravelAwards byla Invia v letech 2013 a 2014 oceněna jako nejlepší online prodejce.

Cestovní agentura je pro zákazníky dostupná nejen na internetu, ale i ve více než 100 kamenných klientských centrech ve městech po celém území České republiky. Invia má své zastoupení na Slovensku, v Polsku a Maďarsku.

Kvalitní servis společnost svým zákazníkům zaručuje prostřednictvím špičkových technologií, znalosti cestovního ruchu a moderního brněnského call centra s vysoce kvalifikovanými prodejci.

Publikováno: 04.12.2017