Jarní prázdniny ve znamení exotických zájezdů. Na Zanzibar i Kapverdy vyráží dvojnásobek Čechů

Jarní prázdniny ve znamení exotických zájezdů. Na Zanzibar i Kapverdy vyráží dvojnásobek Čechů

Praha, 31. ledna 2018

Dlouhé volno jarních prázdnin využije tisíce Čechů k cestě za teplem. Dovolenou na Kapverdách nakoupilo prozatím dvakrát více lidí než v loňském roce, dvojnásobný zájem mají Češi také o dovolenou v Zanzibaru. Tradičně oblíbené jsou zájezdy do Egypta nebo Spojených arabských emirátů.

Egypt patří mezi českými turisty, kteří chtějí v zimě za teplem, tradičně mezi nejpopulárnější cíle. Dovolenou do africké země tak i letos o jarních prázdninách zvolilo 37 % turistů, kteří u cestovní agentury Invia nakoupili zájezd k moři. „Egypt nabízí i v únoru příjemnou teplotu kolem 20 °C. V zimních měsících jsou nejpopulárnější letoviska Hurghada a Marsa Alam, kde teplota moře dosahuje zhruba 22 °C a panují zde příjemné podmínky ke koupání,“ komentuje Michal Tůma, marketingový ředitel cestovní agentury Invia, jež je jedničkou na českém trhu v online prodeji dovolených přes internet. Egypt je podle Tůmy populární zejména díky snadné dostupnosti a výhodným cenám. Průměrná cena dovolené o jarních prázdninách v případě Egypta činí 13 643 korun na osobu. Druhou nejoblíbenější zemí jsou poté Spojené arabské emiráty. Ty mezi ostatními exotickými destinacemi volí pro jarní prázdniny 18 % cestovatelů.

Egypt a Spojené arabské emiráty se tak stávají stálicemi v zimní nabídce cestovních kanceláří. Stále více Čechů však má chuť objevovat i vzdálenější destinace. V oblibě letos mají především Zanzibar a Kapverdské ostrovy, obě země se ve srovnání s loňským rokem těší dvojnásobnému zájmu. „Zanzibar patří k destinacím, jež jsou turisty prozatím postupně objevovány. Cestovatelé si zde mohou vychutnat ideální podmínky pro potápění, tropické teploty i putování po historickém hlavním městě bez davů návštěvníků,“ komentuje nákupní zvyklosti tuzemských turistů Michal Tůma z cestovní agentury Invia, která nabízí stovky zájezdů do exotiky. Dovolenou na Mauricius poté oproti loňsku volí o 42 % více turistů, kteří vyrážejí do exotiky s cestovní kanceláří. O čtvrtinu více cestovatelů si zakoupilo dovolenou do Dominikánské republiky.

Zanzibar – výlet do historie i dokonalý servis na pláži

Zanzibar, ostrov ležící v indickém oceánu, je místem mnoha kontrastů. Při návštěvě tradičních rybářských vesniček se zde můžete seznámit se životem místních obyvatel. Také výlet do hlavního města Stone Town bude výletem do minulosti. Kamenné budovy pocházející z 18. století na vás dýchnou dávnou atmosférou, tu umocní návštěva jednoho z místních trhů koření nebo bývalého trhu s otroky. Luxus a perfektní turistické služby si naopak vychutnáte při pobytu na jedné z místních pláží. Tou nejznámější je Kendwa Beach, na níž si užijete nejen množství barů a restaurací pod palmami, ale i azurově čisté moře, jemný písek a perfektní podmínky pro potápění. Za přírodními krásami se můžete vydat do nedalekého Národního parku Jozani. Během výletu na přilehlý ostrůvek Changuu Island zase můžete pozorovat krásné korály nebo volně žijící kolonie želv obrovských.

Tip na dovolenou:

Kiwengwa Beach Resort ****, letecky, 9 dní, all inclusive, od 36 356 Kč, více zde

Kapverdy – nový zážitek na každém ostrově

Kapverdy jsou státem zahrnujícím hned deset různých ostrovů. Při cestě za exotikou tak nemusíte zůstávat na jednom místě. Hlavním a turisty nejnavštěvovanějším je ostrov Sal, zvaný též solný ostrov. Najdete zde nejen nádherné pláže a čisté moře, ale i solné krátery nebo dechberoucí písečné pláně. Za poznáním afrického stylu života a místní gastronomie se pak rozhodně vydejte do hlavního města ostrova. Adrenalin můžete zažít například při výletě na sopečný ostrov Fogo, kde si prohlédnete stále aktivní kráter sopky, ale i malebné historické městečko Sao Filipe. Jedny z nejkrásnějších pláží zase nabízí ostrov Boa Vista. Pulzující atmosféru a moderní styl života si pak užijete při návštěvě města Praia na ostrově Santiago.

Tip na dovolenou:

Oa Belorizonte****, letecky, 8 dní, all inclusive, od 22 590 Kč, více zde

Mauricius nadchne dobrodruhy i fanoušky známek

Dovolená v exotice nemusí spočívat pouze v opalování na pláži. Důkazem je ostrovní stát Mauricius. Památek i ostrovní atmosféry si užijete při procházce hlavním městem Port Louis, které nabízí rozmanité trhy i Poštovní muzeum s kolekcí legendárních mauricijských známek. Krásy přírody můžete obdivovat při procházce botanickou zahradou Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden nebo během výletu do oblasti Chamarel, kde najdete zemi sedmi barev. S hinduistickými rituály se zase seznámíte při výletu k jezeru Grand Basin. Vyznavači aktivní dovolené mohou vyrazit na túru do města Curepipe. Po cestě potkáte vodopády Tamarind Falls, dojít můžete ale i k přehradě nebo do přírodní rezervace Rivière Noire National Park. K místům, která při návštěvě Malediv rozhodně nesmíte vynechat, patří útes Le Morne. Tento 350 metrů dlouhý útes týčící se nad bělostnými plážemi a korálovými útesy vám vezme dech.

Tip na dovolenou:

Coin De Mirette Attitude***, letecky, 9 dní, all inclusive, od 42 614 Kč, více zde

Tabulka: Nejoblíbenější exotické destinace v zimě

Destinace

Podíl na prodeji exotických destinací

Průměrná cena na osobu

Egypt

37 %

13 643 Kč

Spojené arabské emiráty

18 %

25 097 Kč

Zanzibar

6 %

40 350 Kč

Kapverdy

5 %

27 841 Kč

Kanárské ostrovy

5 %

23 457 Kč

Thajsko

4,5 %

39 252 Kč

Mauricius

4 %

52 179 Kč

Maledivy

4 %

70 164 Kč

Dominikánská republika

4 %

43 370 Kč

Kuba

3 %

49 375 Kč

Zdroj: statistiky Invia – prodej exotických destinací: únor–březen 2018

O společnosti Invia.cz, a. s.

Společnost Invia.cz, a. s., je největší cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu. Zákazníkům nabízí neustále aktualizovanou nabídku katalogových i Last Minute zájezdů v přehledné, jednotné formě, čímž šetří jejich čas při plánování dovolené. Díky svým kvalitním službám má cestovní agentura Invia již více než 1 800 000 spokojených klientů. Invia navíc poskytuje unikátní pojištění Faktor 100, které chrání klienty při krachu cestovní kanceláře. Díky svým službám zajistila Invia klientům možnost nejbezpečnějšího nákupu dovolené na českém trhu.

Webové stránky www.invia.cz byly v roce 2012 vyhodnoceny jako absolutní vítěz soutěže WebTop100 v kategorii Obchod a služby a zároveň oceněny 1. místem v kategorii Cestovní ruch. V prestižní anketě TTG TravelAwards byla Invia v letech 2013 a 2014 oceněna jako nejlepší online prodejce.

Cestovní agentura je pro zákazníky dostupná nejen na internetu, ale i ve více než 100 kamenných klientských centrech ve městech po celém území České republiky. Invia má své zastoupení na Slovensku, v Polsku a Maďarsku.

Kvalitní servis společnost svým zákazníkům zaručuje prostřednictvím špičkových technologií, znalosti cestovního ruchu a moderního brněnského call centra s vysoce kvalifikovanými prodejci.

Publikováno: 31.01.2018