Seychely se otevírají zahraničním turistům. Co nabízejí?

Už od 25. března bude turistům k dispozici další exotický ráj – Seychely otevřou své hranice a povolí vstup turistům s negativním PCR testem a pojištěním. Kromě toho, že tu turisté najdou bělostné pláže a nedotčenou přírodu, lákají ostrovy i na bezpečnost. Většina populace včetně pracovníků cestovního ruchu už dostala obě dávky očkování.

Zájem o cestování do tohoto tropického ráje u východního pobřeží Afriky se v příštích dnech jistě výrazně zvýší. Přestože je tu celoročně krásné stabilní počasí, od listopadu do února tu občas prší, a tak hlavní sezóna právě začíná. Od 25. března se navíc Seychely znovu otevírají světu, přičemž vstup zůstane odepřen jen turistům z jižní Afriky.

„Protože po otevření Malediv jsme zaznamenali šedesátiprocentní nárůst prodaných zájezdů, očekáváme podobný boom i se Seychelami. Tyto ostrovy jsou podobně krásnou a romantickou destinací jako právě Maledivy,“ předpovídá mluvčí cestovní kanceláře Invia Andrea Řezníčková. Pro vstup do země postačí mít negativní PCR test, ne starší 72 hodin, online registraci, ubytování ve schváleném ubytovacím zařízení a cestovní pojištění.

Nezapomeňte na pojištění

„Pojištěním se rozumí platné cestovní zdravotní pojištění, které v případě potřeby kryje výdaje na ubytování v karanténě a klinickou péči související s Covid-19. Potvrzení o pojištění je třeba mít ještě před nástupem do letadla. Takové připojištění Invia ke svým zájezdům nabízí,“ doplňuje Řezníčková.

Kromě toho v loňském roce museli turisté Seychely oželet, a tak si letos budou moci svoji vysněnou dovolenou vynahradit. „V roce 2019 vyrážely na Seychely nižší stovky klientů, nejčastěji na 10 dní do tříhvězdičkového hotelu s polopenzí. Jejich nejoblíbenějším cílem byl ostrov Mahé, který si tehdy vybralo 60 procent českých turistů,“ popisuje Řezníčková.

Seychely jsou momentálně jednou z nejbezpečnějších exotických destinací. V tuto chvíli je proočkováno 70 % populace a obě dávky očkování už dostali téměř všichni pracovníci cestovního ruchu či kritické infrastruktury.

Pláže, deštný prales, podmořský svět i golf

Seychely tvoří více než 115 ostrůvků s krásnými bílými plážemi, které lemují typické žulové balvany a omývá je Indický oceán. Nejkrásnější pláží bývá označovaná Beau Vallon na ostrově Mahé a Anse Source d’Argent na ostrově La Digue. Seychely si rychle oblíbí surfaři, ale řadí se také mezi nejkrásnější potápěčské lokality světa. Místní vody skrývají jedno z nejrozmanitějších podmořských království na světě. Užijí si tu jak začátečníci, tak i zkušení potápěči, kteří by chtěli obdivovat překrásně zbarvené korály i vraky dávno potopených lodí.

Méně se ví, že Seychely umí nadchnout i milovníky divoké přírody. Najdou tu deštné pralesy, vodopády, svahy s bujnou vegetací, rozmanitou faunu a flóru i hory. Velmi dobře tu lze provozovat i pěší turistiku, trasy jsou velmi dobře značené. Pěkný je výšlap na nejvyšší vrchol Seychel vypínající se do výšky něco přes 900 m n. m. I když se nejedná o žádné velehory, počítejte, že se při výstupu pěkně zapotíte.

Uprostřed ostrova Praslin na vás čeká nádherný národní park Vallée de Mai, kde se vyskytuje světový unikát, volně rostoucí palmy seychelské plodící dvoukomorové gigantické ořechy, tvarem připomínající ženský klín. A právě tyto plody zvané Coco de Mer jsou seychelským národním symbolem.

„Výhodou Seychel je také to, že je to bohatá, spokojená a moderní země. Budete tu tedy v naprostém pohodlí, obklopeni oceánem i přírodou, a klidně si tu můžete i zahrát golf – Seychely mají jeden z nejkrásnějších greenů na světě,“ uzavírá Andrea Řezníčková.

Publikováno: 17.03.2021