Zimní dovolená v teple? Nejlevněji ji seženete právě teď

Přesto ještě ani neskončilo léto, pokud se chystáte na exotickou dovolenou během zimy a chcete ji pořídit co nejvýhodněji, měli byste si vybrat právě teď. S koncem prázdnin totiž u většiny cestovních kanceláří končí first minute nabídka na zimu.

„Lidé už se naučili, že jakmile se spustí prodej zájezdů na zimu, pořídí ho nejen za nejlepší cenu, ale také mají největší výběr hotelů i typů pokojů, navíc ve first minute nabídkách mohou využít řadu různých benefitů. Letos se k tomu přidává ještě všeobecné zdražování úplně všeho, kvůli němuž se zákazníci snaží ušetřit alespoň na nákupu dovolené. Díky tomu v těchto dnech evidujeme téměř 400% meziroční nárůst zájmu o zimní exotiku,“ říká tisková mluvčí cestovní agentury Invia Andrea Řezníčková.

Slevy a přímé lety

Jedním ze zmíněných benefitů je například možnost vzít na vybrané zájezdy až dvě děti zdarma, přičemž pokud člověk cestuje s dětmi, dostane slevu i pro sebe, a to podle typu zájezdu a počtu dětí. Její výše však sahá až na 21 procent.

„Velkým tahákem letošní zimní sezony jsou také přímé dálkové lety, díky nimž se z Prahy dostanete na Zanzibar, do Thajska či Dominikánské republiky nebo třeba na Madagaskar pohodlně bez přestupu,“ upozorňuje Řezníčková.

Dominikánská republika vede

V posledních letech je během zimních měsíců velmi oblíbená právě Dominikánská republika, která zatím vítězí i letos. Podle údajů agentury Invia sem zatím míří 20 procent českých turistů. „Po Dominikánské republice mají lidé největší zájem o Zanzibar, který si vybralo 15 procent z nich. Následují Spojené arabské emiráty, které jsou dlouhodobou stálicí a zatím sem plánuje vyrazit 13 procent našich klientů,“ popisuje Řezníčková tři destinace, které Češi považují pro zimní dovolenou za nejzajímavější.

Po zmíněných zemích jsou v žebříčku Maledivy (10 procent), Mexiko (7 procent), Kuba (6 procent) a Omán a Mauricius mají shodně po 4 procentech.

S cestovkou jezdí čím dál mladší lidé

Podle agentury Invia lidé v zimě většinou vyrážejí na devět dní do čtyřhvězdičkového hotelu s all inclusive službami. „Obvykle u nás nejčastěji nakupují čtyřicátníci, ovšem čím dál častěji se přidávají i lidé pod 30 let. Zvyšuje se tedy zájem o služby cestovek i mezi mladšími ročníky, které dříve volili cestování do exotiky na vlastní pěst,“ doplňuje Řezníčková.

Publikováno: 24.08.2022