Kypr Kypr

  • Víza

    Vízum je nutné pouze při pobytu delším než 30 dní.

    Pokud jedete na Kypr bez cestovní kanceláře, je dobré mít potvrzení o objednaném ubytování. Postačí faxové potvrzení, nebo email. Důležité je mít zpáteční letenku a finanční hotovost.

  • Celní a devizové předpisy

    Osvobozeny od cla jsou tabákové výrobky nepřesahující 250 gramů tabáku (200 cigaret), víno do 2 litrů nebo jiné lihoviny do 1 litru a jedna lahvička parfému. Bez povolení příslušného úřadu je zakázáno z Kypru vyvážet starožitné předměty, do země lze dovézt libovolné množství kyperských liber. Na seznamu zakázaných věcí se nachází drogy, zbraně, pornografie a zvířata. Před příletem se vyplňuje identifikační karta pro potřeby celníků, kterou dostanete v letadle.

  • Cestovní doklady

    Platný cestovní pas nebo občanský průkaz vydaný po roce 1993, tedy typu identifikační karty. Při vstupu na Kypr přes území Severokyperské turecké republiky (severní část ostrova) se musí čeští občané prokázat cestovním pasem platným alespoň dalších 6 měsíců od data příjezdu. V severní části Kypru můžou čeští občané na jeho základě pobývat maximálně 90 dnů.