Jídlo a pití
Jedním z důvodů, proč se lidé vydávají i do těch nejzazších koutů naší planety, je bezesporu touha poznat nové chutě a vůně místních kuchyní. Jídlo a pití zkrátka k cestování neodmyslitelně patří. Ponořte se s námi do světa exotických jídel i nápojů a nechte se inspirovat pro své další cesty.
100 článků
Nejnovější články
-
Velikonoce na talíři: Jarní gurmánská cesta kolem světa
-
Valentýnské menu napříč světem aneb Láska prochází žaludkem
Dumáte nad tím, jaký důkaz lásky letos své drahé polovičce předložíte na svátek všech zamilovaných? Co takhle předvést své kuchařské umění, přidat šmrnc světových kuchyní a připravit laskominy, které vašemu milovanému protějšku podlomí kolena? Pokud také věříte, že láska prochází žaludkem, tak stačí vybrat jednu z vyhlášených mezinárodních pochoutek, chopit se zástěry a pak sklízet bujaré ovace.
-
Mezinárodní den pizzy: Vzdejte hold italské gastronomii
-
Tradiční vánoční menu v různých koutech světa
-
Taje maledivské kuchyně
-
Národní den dezertů aneb Přehlídka exotického mlsání
-
Chuť Madagaskaru aneb Lahůdky z ostrova lemurů
-
Kuchyně Zanzibaru aneb Božská vůně nejen na talíři
-
Ochutnejte Srí Lanku: Kulinářské poklady z ostrova úsměvů
-
Speciality ze země úsměvů aneb Jak chutná Thajsko
Prosluněné Thajsko je země mnoha tváří. Návštěvníci si mohou vybrat, zda chtějí zažít atmosféru tropických pralesů, ticho a klid buddhistických chrámů, třpyt azurového moře, krásu bělostných pláží, rozmanitost exotických ostrovů, nekonečnost divokých pohoří, či autentický ruch asijských velkoměst. Poznávacím znamením zdejších obyvatel je úsměv od ucha k uchu, kterým se po pár dnech chtě nechtě nakazíte. Ztuhlé kosti vám poděkují za thajskou masáž, a na vyhlášených festivalech protančíte střevíce.
-
Speciality s vůní orientu aneb Jak chutnají Spojené arabské emiráty
-
Rozmazlete své chuťové pohárky v zemi galského kohouta
Francie je zemí, která darovala světu sofistikovanou kulturu, haute couture módu, oslňující památky i malebnou krajinu. Destinaci ročně navštíví desítky miliónů turistů z celého světa, a kromě zvlněných vinic, levandulových polí, písečných dun, horských štítů, azurového pobřeží či ikonických metropolí, obdivují také zdejší gastronomii.
-
Tradiční dobroty plné španělského temperamentu
-
Chorvatsko na talíři aneb Znáte místní tradiční jídla?
-
Nechte se omámit lahodnou chutí Itálie
-
Ochutnejte Bulharsko aneb Talíř plný balkánského temperamentu
-
Objevte na svých cestách poklady tuniské kuchyně
-
Omamná chuť Turecka na vašem talíři
-
Dovolená na talíři aneb Jak chutná Řecko
-
Tak chutná léto aneb Nejpopulárnější světové saláty
Dnešek, tedy 12. 6. je celosvětově zasvěcen Dnu čerstvé zeleniny. A právě svěží saláty jsou jídlem jako stvořeným na léto a v parných dnech jim zpravidla dají šanci i ti, kteří se po zbytek roku zelenině spíše straní. Pojďte se s námi podívat na zoubek těm nejznámějším světovým salátovým variacím!
-
Kombucha: Váš domácí elixír zdraví
-
Rebarborový koláč: Sladkokyselá radost na talíři
Dobrého pomálu. Také se s oblibou řídíte tímto příslovím, zejména ve chvíli, kdy vás honí mlsná? Skvělým příkladem laskominy, kterou je třeba vychutnávat po malých dávkách je oblíbený rebarborový koláč. Osvěžující dezert z dužnatých stonků byliny, pocházející z Himálaje, se těší velké oblibě po celém světě. Věděli jste, že existuje i národní den jahodovo – rebarborových koláčů? Připadá na 23. leden, ale v našich zeměpisných šířkách zavoní obvykle až v průběhu května.
-
Quesadilla: Blesková lahůdka z Mexika
-
Nebesky modré Curaçao aneb příběh karibského ostrova v láhvi
-
Upečte si Dobošův dort: Mistrovské dílo z Budapešti
-
Ratatouille: Barevná pohlednice ze sladké Francie
-
Je čas na guacamole, legendární dip ze slunného Mexika
-
Vánoce po italsku: Upečte si tradiční italské panettone
-
Kubánský rum: Symbol ostrova s exotickou vůní dálek
-
Segedínský guláš: Pozdrav z Maďarska na váš stůl
Nejen podzim je ideálním obdobím pro víkend strávený v termálních lázních, sklenku skvělého vína a segedínský guláš. Tento král podzimní kuchyně má svůj původ v Maďarsku – zemi zaslíbené relaxaci.