Zoologická zahrada Loro Parque

Kanárské ostrovy každé léto lákají stovky návštěvníků k prvotřídní dovolené. Příjemně teplé moře a malebné pláže slibují kýžený odpočinek, který zpestříte různými výlety. Na severním cípu ostrova Tenerife leží vyhledávaná zoologická zahrada Loro Parque. Do městečka Puerto de la Cruz se denně sjíždějí autobusy plné malých i velkých návštěvníků. Zoo totiž drží hned několik prvenství. Pyšní se největším počtem papoušků na světě a úspěšně chová kosatky, které se vám předvedou v dechberoucím představení. Bazén kosatek je od roku 2006 hlavní atrakcí parku. Zdejší kosatky jsou již třetí generací narozenou v zajetí. Jejich nádrž patří k nejmodernějším na světě. Voda je přiváděna přímo z Atlantského oceánu. Každý den kosatky a jejich ošetřovatelé předvádí krkolomné kousky. Velryby skáčou salta, házejí balónem, zdraví diváky ploutvemi nebo je postříkají vodou.

Kosatky nejsou zdaleka jedinými miláčky v ZOO. Rozhodně zavítejte k mořskému akváriu. V 18 metrů dlouhém a 3 metry širokém proskleném tunelu vás obklopí podmořský svět. Nad hlavou vám budou plavat žraloci, pestrobarevné ryby, živé korály a vodní rostliny. Zábavu a legraci přináší show lachtanů a delfínů. Bazény s prosklenou stěnou nabízí pohled na pohyb lachtanů pod vodou i nad vodou. Delfíni se nenechají zahanbit a směle předvádějí svou hravost a inteligenci. Příjemná procházková trasa parkem vás zavede k výběhům tygrů, jaguárů, suchozemských želv, goril, šimpanzů a tučňáků. Nezapomeňte ani na ptačí voliéry v odlehlém cípu ZOO.

Do Loro Parque se pohodlně dostanete autem. Na parkovišti se platí poplatek 4 eura. Každých 20 minut vyráží žlutý vláček z náměstí Plaza Reyes Católicos v Puerto de la Cruz, který vás sveze do parku zadarmo v čase mezi 9. a 16. hodinou. Poslední zpáteční vláček odjíždí v 18.45. Loro Parque nabízí také svoz vlastním autobusem z jižní strany ostrova. Rezervace 48 hodin předem je nutná. Vstupné pro dospělého činí 61 eur a pro dítě od 6 do 11 let 41 eur. Děti do 6 let jsou zdarma.

Publikováno: 22.06.2022

Novinky soutěže akce