Originální švédský hotel

Severské krajiny už dávno prosluly originálním designem, netradiční architekturou a zajímavými kousky nábytku. Nové nápady ze Skandinávie k nám míří skrze obchodní domy, ale nic se nevyrovná zážitku z nevšedního pobytu. Tím se stane dovolená v hotelu Arctic Bath nedaleko švédského města Luleå.

Hotel Arctic Bath nenápadně připomíná Čechům dobře známé Čapí hnízdo. Kruhová stavba se pyšní fasádou z pečlivě nastřádaných kmenů stromů. Dřevo doplňují skleněná okna a minimalistický interiér odkazuje k dílu skandinávských návrhářů a jejich kruhových stolků, pohodlných křesel a designových lamp. A co víc. Arctic Bath nestojí na pevné zemi, nýbrž pluje na hladině řeky Lule, a s břehem ho spojuje vstupní molo. Hotel má pouhých 12 pokojů roztroušených podél břehů řeky. V centrální budově s kruhovým atriem najdete sauny a chodníčky vedoucí do mrazivé vody Lule, jíž v zimě pokrývají ledové kry.

Dílo architektů Bertila Harströma a Johana Kauppa respektuje ráz okolní krajiny. Nabízí návštěvníkům prvotřídní výhled a při troše štěstí pohled na polární záři přímo přes prosklenou stěnu pokoje pokrytou zimním mrazíkem. O gastronomii se starají šéfkuchaři, kteří každý den připravují jedinečné pětichodové menu. Suroviny hledají na nedalekých farmách a v blízkých údolích, ryby dokonce ve vodách obklopujících hotel. Jídlo není nasycené pesticidy a zakládá si na čistotě zdrojů.

A co dělat ve volných chvílích? Region nabízí nespočet možností. Budete si užívat relaxaci v hotelové sauně, vychutnáte si kávu v designové kavárně a ponoříte se do příběhů literárních hrdinů v klidu svého pokoje. V rámci jednodenních výletů se projedete se psím spřežením, vyrazíte za poznáním přírodní rezervace Storforsen, můžete běžkovat, rybařit nebo zachytíte klid švédské přírody na fotografii. Arctic Bath je pravým místem pro odpočinek a relaxaci.

Publikováno: 20.02.2020

Novinky soutěže akce